Når temperaturen kryper nedover, dagene blir kortere, og de fargerike bladene ligger som et teppe over den grønne gressplenen – da er det høst! Selv om vi kan glede oss over lange kvelder under pleddet med favorittserien på TV-en, byr høsten på spennende uteaktiviteter for hele familien. Finn frem regntøy og reflekser og skap gode høstminner med barna på disse 6 aktivitetene.

På tur i skogen

En skogstur med barna gir en rekke morsomme lekemuligheter og nye oppdagelser. Et tips er å ta med en bøtte slik at dere kan samle blader, steiner, pinner og kongler. Disse er perfekte å bruke til en høstkollasj eller til å dekorere lykter som blinker i høstmørket.
Du kan også benytte anledningen til å lage bål eller nyte en ferdig matpakke. Ta måltidet utendørs og vips så blir skogsturen til en hyggelig piknik.

 

Skru på lommelykta

Utnytt de mørke høstdagene og la barna utforske omgivelsene med lommelykt. Dette er både morsomt og spennende! Legg opp en liten rute, enten det er rett utenfor huset eller i skogen, og bruk gjerne reflekser som gjør stien godt synlig. En annen idé er å legge ut små skatter som barna skal finne ved hjelp av lommelykta.

 

Lek, latter og læring i hver boks – Les mer om Kreatvie Pakker

Plask i vei

Søledammer hører høsten til, og hvem skulle tro at noe så enkelt kunne være så gøy? Barna elsker simpelthen å hoppe i søledammer! Ta på gode regnklær og finn frem lekebøtter og spader. Lag sølekaker og plask i vei på grå høstdager.

 

Under, over og gjennom

En morsom uteaktivitet både for store og små er å lage en hinderløype. Tau som barna må krype under, steiner som brukes til å balansere på, bladhauger som barna må hoppe mellom, tuneller for å krype gjennom og hinder som barna må klatre over. Her er det bare fantasien som setter grenser! Løypen kan tilpasses ulike aldersgrupper, og du kan ta tiden for å se om dere klarer å slå deres egen rekord. Klar, ferdig, gå!

Velkommen til bords

Hyggelige uteaktiviteter med familien trenger ikke å være komplisert. Når høsten viser seg fra sin beste side kan dere benytte anledningen til å ta middagen ute i det fri. Lager dere bål i skogen eller i fjæra er det enkelt å grille noe for en hver smak. En enda enklere løsning kan være å nyte middagen hjemme på verandaen eller i hagen. Ta med pledd og noen lyslykter for å skape en lun og koselig atmosfære. Er dere virkelig tøffe kan dere til og med overnatte ute!

Bingo!

Spill og konkurranse er som oftest en innertier hos barna. En morsom aktivitet for hele familien er å lage høstbingo. Bruk et ark og lag et rutenett med bilder av ting som barna skal finne i naturen. Ta med penner eller fargeblyanter så barna kan krysse av ting de finner underveis. Her bestemmer dere selv om dere skal spille på lag eller individuelt. Er det stort aldersspenn mellom barna kan man tilpasse bingoen. En måte å gjøre det på er å bytte ut noen bilder med ord dersom barna har begynt å lese. En annen idé kan være at de eldste barna må finne fem ting på rad i rutenettet for å få bingo.
Har du ikke tid til å lage et ruteark, eller har du glemt det igjen hjemme? Ingen problem! Tar du for eksempel med deg barna i fjæra kan du enkelt lage rutenett i sanden, med en fasit og et rutenett til hver av barna.

 

 

Har du også lyst å skape gode familieøyeblikk med barna dine?

Pin It on Pinterest